Pozita gjeografike

Velipoja ndodhet ne qarkun Shkodres dhe eshte rreth 25km ose 30 minuta me makine larg nga qendra e qytetit. Velipoja eshte plazhi me verior i Shqiperise dhe kufizohet ne perendim nga lumi Bune qe sherben dhe si vije kufitare me Malin e Zi. Ne jug kufizohet me detin Adriatik, ¬ne lindje me prefekturen e Lezhes dhe ne veri me komunen Dajc. Pozita e favorshme gjeografike ku nderthuren deti dhe lumi, laguna dhe rezervati natyror, fushat pjellore, kenetat dhe pyjet, kodrat dhe malet i japin kesaj komune nje mundesi te madhe per zhvillimin e turizmit detar, lumor dhe malor; zhvillimin e peshkimit dhe gjuetise, si dhe zhvillimin e kulturave te ndryshme bujqesore dhe blegtoriale.


Klima ne Velipoje eshte mesdhetare me dimer te bute dhe te lagesht, ndersa vera eshte e nxehte dhe e thate. Temperaturat ne dimer arrijne deri ne 6-7 grade celcius ndersa ne vere rreth 38-40 grade celcius. Klima eshte e favorshme per zhvillimin e natyres dhe bimeve subtropikale, tipike kjo per vendet e Mesdheut.